Корисні продукти для раціону чоловіків

Існують продукти, які добре б не просто включити у свій раціон, але і вживати регулярно. Вони сприяють отриманню максимального ефекту від занять спортом і допомагають вам довше залишатися здоровим, активним і бадьорим.

Вважаємо, ні для кого не секрет, що окремо взятий продукт (за винятком, звичайно, картоплі-фри і подібних до неї харчових кілерів) має декілька корисних властивостей. Так, продукти, що запобіжать серцево-судинним захворюванням, одночасно "працюють" на підвищення потенції чоловіка. А паралельно корисні для серця продукти захищають від раку і інших хронічних хвороб (за рахунок поліпшення циркуляції крові).

Підтримка імунітету, запобігання втраті кісткової і м'язової маси безпосередньо залежить від якості поживних речовин. Природно, здоровий спосіб життя вітається. Але в цілому, включивши в раціон певний набір продуктів, можна істотно поліпшити здоров'я. Візьміть хоч би морепродукти, які відносяться до афродизіаків. Вони підвищують тонус і життєві сили, позбавляють від депресії, зберігають молодість і здоров'я, а також стимулюють статевий потяг. Найголовніше - те, що морепродукти багаті цинком, а цинк бере участь в багатьох процесах в організмі: від виробництва ДНК до відновлення клітин.

 

ПОСЕЛІТЬ В ХОЛОДИЛЬНИКУ

Які конкретно продукти можна порекомендувати до вживання для збереження і зміцнення здоров'я? Ми приводимо невеликий список таких "помічників".

Капуста

У капусті знаходиться дуже багато поживних елементів і украй мало калорій. Капуста дає почуття ситості за рахунок великої кількості в ній клітковина, насичує організм поживними речовинами і не дає калорій, усе це робить овоч прекрасним продуктом для схуднення. Антиоксиданти, що містяться в капусті, знижують ризик виникнення раки. Вживати капусту можна як в салатах в сирому вигляді, так і в таких традиційних блюдах, як борщ, голубці, зрази.

Сир

Сир - джерело білку і кальцію. Особливо хороший сир для чоловіків, тяжкості, що займається підняттям, і нарощуванням м'язової маси, оскільки білок з цього продукту засвоюється повільно, поступово забезпечуючи собою організм протягом тривалого часу.

Лосось

Виділяється серед інших жирних порід риб великою кількістю жирних кислот, що містяться в нім. Готуючи лосось в домашніх умовах, перш ніж покласти рибу на гриль, замаринуйте її в соусі з 1 ст. ложки соєвого соусу, 12 ст. ложок маслинової олії і тертого імбиру за смаком.

Гранат

Було виявлено, що цей фрукт знижує ризик виникнення раки передміхурової залози, що і робить гранат важливим в живленні чоловіків. Фрукт також містить велику кількість вітаміну С.

Яловича вирізка

Крім того, що яловичина - відмінне джерело білку, це ще і джерело заліза, яке доставляє кисень до різних клітин організму. Чоловікам не варто недооцінювати присутність заліза у своєму раціоні, особливо якщо вони багато працюють фізично або регулярно відвідують спортзал.

Фініки

Добре б включити фініки в список тих продуктів, які ви вживаєте після фізичних навантажень. Фініки - продукт з високим глікемічним індексом (просто містить багато вуглеводів). Це означає, що вживання фініків сприятиме швидшому засвоєнню білку м'язовими клітинами.

Більшість чоловіків їдять після фізичних вправ банани, але його глікемічним рівень 56, а у фініків 103, що робить фініки привабливішим продуктом. Пам'ятаєте також, що продукт з високим глікемічним рівнем вживається тільки в ту їду, яка слідує після тренування, в час, що залишився, вживаються продукти з низьким глікемічним рівнем (овочі, риба, м'ясо, несолодкі молочні продукти).

Отже, наступного разу, вирушаючи в магазин, не забудьте покласти у свій кошик ці продукти. Нехай вони займуть те місце у вашому раціоні, яке раніше належало ковбасам, копченостям, піці і картоплі фрі.