ЩО ТАКЕ АМІНОКИСЛОТИ І ЯК ЇХ ПРИЙМАТИ?

Амінокислоти  - це будівельні елементи, наявні до складу всіх білків людського організму. У бодібілдингу цьому елементу приділяється досить багато уваги, оскільки всі м’язи складаються майже повністю з білків. Організмом вони використовуються для зростання, відновлення і вироблення гормонів. Амінокислоти не тільки збільшують силу і масу м’язів, а й впливають на відновні процеси після фізичних навантажень та мозкової діяльності . Відомо 20 протеіногенних амінокислот, 9 з яких незамінні, тому що організм не може виробляти їх у достатній кількості. Крім того, існують амінокислоти, які не входять до складу білка, але беруть пряму участь у метаболізмі .

Вченими доведено:

1 . Амінокислоти  виступають у ролі джерела енергії, коли амінокислотний пул заповнений, під час тренування організм отримує більшу кількість  енергії.

2. Амінокислоти здатні пригнічувати катаболізм, що особливо важливо після фізичних навантажень, а також при схудненні або сушці.

3 . За допомогою кислот відбувається спалювання зайвого жиру.

 

 

Немає ніякого сумніву, що амінокислоти вкрай важливі для спортсменів. Амінокислоти відрізняються від протеїнів тим, що засвоюються   з більшою швидкістю. Це важливо не тільки під час і після тренування, але і вранці. 

Амінокислотні комплекси поділяються на такі види:

1 . Вільні – ці амінокислоти швидко вбираються в кров і не потребують перетравлення . Вони швидко проникають у м’язову тканину, що виключає появу м’язового катаболізму. Їх рекомендується вживати до, під час і після занять.  
2 . Гідролізовані – з усіх форм ці амінокислоти засвоюються швидше за всіх. Вони   живлять м’язи і запускають анаболічні реакції. До недоліків даного виду відноситься зміст амінокислотних ланцюгів, яким необхідно зруйнуватися перед попаданням в кров амінокислот. Щоб домогтися найкращого збільшення сили і маси, рекомендується приймати 10 грам амінокислот до і після фізичних навантажень.
3 . BCAA – є основними м’язовими амінокислотами, виступають як джерело енергії і прискорюють м’язовий ріст . Їх всмоктування в організм досить швидке. Рекомендуються для важкого тренінгу, приймати по 4-5 грам до і після занять.
4 . Ди – і трипептидні – забезпечують м’язам достатній рівень харчування, запобігають катаболізму і запускають анаболічні процеси . Дані амінокислотні швидко засвоюються організмом. Приймаються по 10 грам перед і після тренування.

 

Амінокислоти поєднуються з будь-якими видами спортхарчування, але не з усіма їх можна заважати і одночасно вживати. Амінокислотні комплекси не рекомендується вживати разом з протеїнами, Гейнер і харчовими замінниками, так як це негоатівно впливає на швидкість засвоєння даних добавок.

Придбати амінокислотні комплекси Ви можете у нашому Інтернет-магазині  http://alliance.if.ua/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD?categor...