ФІТНЕС ЗА ТЕМПЕРАМЕНТОМ! А хто Ви?

 

Сангвініки 
Рухливі, життєрадісні, легкі на підйом, веселі. Їм підійдуть будь-які тренування, але особливо комфортні будуть групові: класична аеробіка, степ-аеробіка, аквааеробіка, танцювальні класи, велотренування, а також активні спортивні ігри (волейбол, баскетбол, футбол, регбі, водне поло). Сангвініки - ідеальні фітнес-новачки: вони швидко забувають свої невдачі і не переживають, коли щось не виходить. 

 

 

 

Холерики 
Швидкі, пристрасні, емоційні, неврівноважені. Холерики схильні до бурхливих емоційних спалахів, які їм потрібно чимось гасити. Наприклад, заняттями боксом, кікбоксингом, рукопашним боєм, карате, тейквондо, тенісом, сквошем. Це з одного боку. З іншого, досвідчені інструктори рекомендують темпераментним особам звернути увагу на розмірені тренування, під час яких можна заспокоїтися і побути наодинці з собою. Підійдуть плавання або заняття на біговій доріжці в комфортному темпі, обраному в залежності від рівня фізичної підготовки, і під улюблену музику.

 Флегматики 
Спокійні, повільні, незворушні, із стійкою психікою і постійним настроєм. Тут недоречні швидкі, активні тренування - у флегматиків спорт повинен бути таким же розміреним, як їхнє життя. В даному випадку ідеальні гольф, пілатес, йога, стретчинг (розтяжка), плавання, біг підтюпцем. Також підійдуть заняття на тренажерах за чітко розписаної програмою і, бажано, без наполегливих інструкторів, які люблять всіх підганяти.

 

Меланхоліки 
Сумні, чутливі. Меланхоліки важко переживають невдачі, тому краще всього їм займатися індивідуально з тренером, причому тренеру потрібно враховувати особливості цього темпераменту - тільки похвали, оскільки меланхоліки болісно сприймають будь-яку критику. Саме тому їм не рекомендують групові заняття і командні види спорту. Винятки - біг, теніс, бадмінтон в компанії з хорошим другом або розмірені тренування напрямки Mind & Body (пілатес, йога), де ніхто нікого не оцінює. Танцям теж краще вчитися індивідуально.